Wah..memang sedap lah resepi ni..saya dah cuba buat pun tadi..boleh tahan lah rasanya..resepi ni saya amik dari blogresepi.com.Memang class gitu.saya memang suka sangat memasak.pnah jugak dapat tempahan masakan untuk event2..huhu..
Apalagi kawan2 semua..boleh lah belajar masak same2 ye..ni bahan2nye..huhu..=)
- Ikan dicuci bersih dan lumurkan dgn garam, tepung jagung dan serbuk lada sulah. Ketepikan sementara membuat sosnya.
- Dalam satu bekas satukan kesemua bahan sos (yang bertanda ‘*”) hingga sebati. Ketepikan.
- Panaskan kukusan dan sediakan bekas tahan panas. Letak ikan tadi ke dalam bekas tahan panas dan tuangkan sosnya rata termasuk bahagian dalam belahan perutnya. Kukus kurang lebih 10 minit bergantung pada saiz ikan atau apa bila daging ikan bertukar menjadi putih. Siap untuk dihidangkan dgn nasi hangat.
- Selok-eloknya dimakan segera selepas proses mengukus.
No comments:
Post a Comment