~ TIPS KESIHATAN ~ RESEPI ~ CORETAN HATI ~ TIPS KECANTIKAN ~ TEMPAHAN BLOG ~

Sunday, 26 February 2012

Ana Rafali kahwin Naim

Tahniah buat  Penyanyi Ana Raffali, 26 yang sah bergelar isteri kepada Ahmad Aznaim Abdullah, 30, selepas sekali lafaz dalam majlis pernikahan Ana Raffali  dan Ahmad Aznaim Abdullah telah diadakan di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati di sini, Sabtu.
Pasangan Ana Raffali  dan Ahmad Aznaim dinikahkan oleh bapa Ana, Mohd Raffali Mohd Nor kira-kira pukul 12 tengah hari dengan disaksikan oleh Jurunikah Masjid Al-Hidayah, Abdullah Mat. Sebelum majlis pernikahan Ana Raffali  satu majlis pertunangan  antara Ana dan Naim pada pukul 11 pagi.
Majlis dihadiri kira-kira 500 jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga kedua-dua pasangan pengantin dan wakil media.
Ana Raffali  menerima mas kahwin sebanyak RM11,412 daripada pihak lelaki dan menerima tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang.
Antara barang hantaran yang diberikan oleh pihak perempuan (Ana Raffali)  seperti bunga rampai, buah, kek, dompet, kamera, iPad, jam tangan, minyak wangi, sebentuk cincin dan sirih junjung.
Manakala pihak lelaki (Ahmad Aznaim) membalas dengan sirih junjung, coklat, telekung, minyak wangi, manisan dan gelang tangan perak. Kesemua hantaran itu direka dan digubah sendiri oleh Ana.
Ana Raffali  tampil Cantik  dengan mengenakan busana  baju kurung moden rekaan pereka fesyen, Ezuwan Ismail dari rona kelabu manakala Naim segak dengan baju Melayu lengkap bersamping dengan warna sedondon dari pereka sama.
majlis resepsi perkahwinan Ana Raffali  dan Ahmad Aznaim Abdullah  turut diadakan di tempat sama sejurus selepas majlis pernikahan.
Selamat Pengantin Baru Ana Raffali  dan Ahmad Aznaim Abdullah  semoga bahagia hingga ke akhir hayat….


Credit:www.mummycute.com

Majlis Pernikahan lisa surihani dan yusri KRU

Gambar Majlis Pernikahan lisa surihani dan yusri KRU | gambar nikah lisa surihani
kredit gambar beautifulnara.com

Tahniah buat  yusri yang telah sah bergelar suami  pelakon popular, Lisa Surihani Mohamed, 26 dalam satu majlis pernikahan yang diadakan di Hotel Marriot, selepas solat Isyak kira-kira pukul 9 malam, Khamis.
Pasangan lisa surihani dan yusri KRU diijabkabulkan sendiri oleh abang sulung Lisa iaitu Mohamed Azan Mohamed dengan disaksikan oleh Pegawai Tadbir Agama Daerah Sepang, Halim Mat Isa.
Acara dimulakan dengan upacara berbalas pantun mengikut adat tradisi orang Melayu lama oleh kedua-dua belah pihak.Majlis pernikahan lisa surihani dan yusri KRU dihadiri kira-kira 250 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga rapat pengantin dan wakil media.
lisa surihani menerima seutas rantai platinum sebagai mas kahwin sementara wang hantaran dirahsiakan jumlahnya daripada pengetahuan umum. Dalam pada itu, pihak Lisa menerima tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang. Selain seutas rantai, antara barang hantaran lain yang diberikan Yusry kepada Lisa termasuklah sirih junjung, bunga rampai, cincin, kelengkapan solat dan kek.
Manakala Lisa membalas sirih junjung, bunga rampai, sebentuk cincin, koleksi cakera padat kumpulan The Beatles, sebuah peralatan muzik keyboard, kelengkapan solat, kelengkapan pakaian lelaki, manisan dan kek.
Kesemua hantaran itu direka dan digubah oleh Butik Cosry dengan kerjasama Eliza Elies Wedding.
kredit gambar beautifulnara.com

Lisa Cantik  dengan mengenakan busana baju kurung moden rekaan Cosry berwarna  putih manakala Yusry pula segak bergaya mengenakan baju Melayu moden rekaan Taufik Tailor lengkap bersamping daripada Nuratikah Songket.
Majlis akad nikah lisa surihani dan yusri KRU dikendalikan oleh DZMS Events itu kelihatan meriah dengan dekorasi menawan sentuhan KS Entourage bertemakan ‘Winter Garden’.
Sementara itu, majlis resepsi perkahwinan mereka akan diadakan pada Ahad ini di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya. Ini merupakan perkahwinan pertama buat Lisa dan kedua untuk Yusry yang pernah berkahwin dengan pelakon Erra Fazira.
Selamat Pengantin Baru buat  lisa surihani dan yusri KRU Semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa….

credit:www.mummycute.com